finlandiya turistik vize

Finlandiya Turistik Vize

Bireysel olarak kullanılabilen Türkiye Cumhuriyeti pasaportu sahibi vatandaşlar, üç aydan daha kısa sürecek konaklamaları adına Finlandiya Schengen turistik vize şartlarına tabi tutulur. Finlandiya turistik vize başvuruları kendi içerisinde ikiye ayrılır. 90 günden daha fazla olmayacak kısa süreli turistik seyahatler için Schengen vizesi ile birlikte, 90 günden daha çok sürecek olan ziyaretler için ise oturma izni belgesi talep edilir. Finlandiya turistik vize de Schengen kategorisi içerisinde yer alır.

Finlandiya turistik vizesi başvurusunda bulunan kişiler, parmak izi ile işlem yapabilmek adına şahsen gerekli yerlere gitmelidir. Finlandiya vizesine ait olan başvuru formu doğru bilgilerle eksiksiz şekilde doldurulmalı, bizzat başvuran kişi tarafından imzalanmalıdır. Aynı zamanda vize başvurusu yapacak olan kişi, giderken pasaporta uygun olan bir adet fotoğrafını da ihmal etmemelidir.

Finlandiya Turistik Vizesi İçin Başvuru Süreci

Finlandiya turistik vize başvuruları, Finlandiya’nın belirlemiş olduğu diplomatik temsilciliklerin yetkilendirmiş olduğu vize başvuru merkezleri üzerinden gerçekleştirilir. Finlandiya turistik vizesi başvurularının gerçekleşmesi için randevuların bizzat belirlenen vize merkezlerinden alınması, Finlandiya vize başvurularının da ilgili makamlardan elektronik şekilde tamamlanması gerekir. Finlandiya turistik vizesi için gereken başvuruların değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması işlemleri sadece Finlandiya Konsolosluğu tarafından yapılabilmektedir.

Finlandiya Turistik Vizesi Ücretleri Hakkında

Finlandiya turistik vize harçları için belirlenen ücret 60 Euro’dur. Finlandiya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezleri, ek hizmet bedelinin talebinde hak sahibidir. Başvuru yapan kişiler, randevu aldıktan sonra, Finlandiya Büyükelçiliği’nin Konsolosluk Bölümüne ait çalışma saatleri içerisinde de vize başvurularını gerçekleştirebilir. Finlandiya Büyükelçiliği’nin belirlediği randevu saatleri sınırlıdır. Finlandiya turistik vize başvuru dosyalarının onayı, sadece vize ücretinin ödenmesinden sonra mümkündür.

Finlandiya turistik vizesi işlemlerinin ücreti, belirlenen vize hizmet merkezlerine hem nakit hem de kredi kartı ile ödenebilir. Diğer ödemeler hakkında genel bir ücretten söz edilemez. Ek ücretler, kişinin başvuru durumuna göre değişeceği için en net bilgiyi konsolosluklar verecektir. Kişiden kişiye göre değişebilen ödemeler, aynı zamanda konsolosluk tarafından dönem dönem güncellendiği için, her yıl bilgi alınmasında fayda var.

Finlandiya turistik vize nasıl alınır

Finlandiya Turistik Vizesinin Süresi

Finlandiya Turistik Vizesinden sonuç almak için yaklaşık 15 iş günü beklenmesi en doğrusudur. Konsolosluk içerisindeki yoğun süreçlere göre bu zaman değişebilir. Aynı zamanda bu sürece resmi tatil günleri ve mevsimsel rağbetler de eklenerek hesaplanmalıdır.

Finlandiya Turistik Vizesi Belgeleri İçin Belirlenen Özellikler

Finlandiya Konsolosluğu tarafından talep edilen Finlandiya turistik Schengen vizesi adına gereken belgeler listesi şöyledir;

  • Finlandiya vizesi başvuru formu (Finlandiya Konsolosluğu tarafından hazırlanan bu form, hem doğru bilgilerle hem de eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Form hakkında belirlenen her detaya dikkat edilerek hazırlanması gerekir.)
  • En az iki boş sayfası bulunan ve son on yıl içerisinde çıkarılmış olan hususi pasaport. (Yıpranmamış ve hasar görmemiş durumda bulunmalıdır. Ayrıca Finlandiya ziyaretinden sonra da en az 3 ay geçerliliği olmalıdır.)
  • 2 adet Biyometrik Fotoğraf (En fazla son 3 ay içerisinde çektirilmiş olması gerekir.)
  • Nüfus cüzdanının arkalı önlü 1 adet fotokopisi
  • 1 adet vukuatlı nüfus kayıt örneği (En güncel haliyle)
  • Başvuruda bulunan kişinin maddi durumunu kanıtlayan resmi belgeler (Son 3 aya ait olan maaş bordrosu, içerisinde en az 3 bin lira bulunan hesap bilgileri ile birlikte bu belgeler ilgili kurum tarafından kaşelenmeli ve imzalanmalıdır.)
  • Başvuru yapan kişiye ait herhangi bir mal var ise, bunu kanıtlayan belgeler
  • Finlandiya Turistik Schengen vizesi başvurusunu gerçekleştirecek olan kişiye ait vize talep dilekçesi (Bu kişinin bağlı göründüğü kurum tarafından verilen antetli kağıtta hazırlanmalıdır.

Aynı zamanda firmaya ait kaşe ve imza da yer almalı, dilekçe bizzat konsolosluğa hitap edecek şekilde yazılmalıdır. Dilekçe içerisinde firma bilgileri ile birlikte, Finlandiya turistik vize başvurusu yapan kişinin iş yerindeki görevini, maaş bilgilerini, seyahate ait olan tarihleri ve finansal ödemelerin kim tarafından yapılacağını da açıklamalıdır.)

Ticari başvuruda bulunan kişi işveren ise;

kendi firmasına ait antetli kağıda hazırlamalıdır. Eğer bu kişi emekli ise, dilekçenin şahsen yazılması yeterli olacaktır. Başvuruyu yapan kişi devlet dairesi çalışanı olduğunda; bağlı olduğu kuruma ait olan antetli kağıtta kaşe ve ıslak imza mutlaka bulunmalıdır. Başka ülkelere seyahat olacaksa bu seyahat bilgileri de detaylı şekilde açıklanmak zorundadır. Seyahatlerin tarihi, konaklama bilgileri ve diğer bilgiler olmalıdır.

  • Başvuruyu yapan kişinin bağlı göründüğü kuruma olan bağlılığını kanıtlayan belgeler (vergi levhası bilgileri, kuruma ait faaliyet belgesi, şirketin imza sirküleri ve varsa ticaret sicil gazetesi bilgileri olmalıdır.)
  • Başvuruda bulunan kişinin çalıştığını kanıtlayan belgeler; (SGK girişi belgesi, hizmet dökümü. Hepsi kurum tarafından kaşelenmeli ve imzalanmalıdır.)
  • Finlandiya’ya yapılacak olan seyahatin amacını anlatan ve bu amaçları destekleyen tüm belgeler
  • Finlandiya turistik vizesine ait işlemleri yapan kişinin Finlandiya’da konaklayacağı yerleri
    açıklayan belgeler. Konaklama tarihleri mutlaka belirtilmelidir.
  • Finlandiya’ya giriş ve çıkışı sağlayan tüm belgeler. Bilet bilgileri de ihmal edilmemelidir. Eğer ziyareti gerçekleştiren kişinin aynı zamanda ticari amaçları da varsa, ilgili kurumdan davetiye de gelmelidir.
  • Eğer turistik amaçlarla birlikte eğitim amacı da varsa, ilgili okula ait belgeler ve eğitim detayları da gönderilmelidir.
  • Eğer turistik amaçlarla birlikte sağlık tedavisi amacı da varsa, ilgili sağlık kurumundan alınacak bilgiler ve sağlık sigortası detayları da yer almalıdır. En az 30 bin Euro değerindeki orijinal sigortanın olması gerekir. Aynı zamanda tedavinin neden Finlandiya’da gerçekleşeceği de açıklanmak zorundadır.
  • Emekli olan ve vize başvurusunda bulunan kişilerin, emekliliğini kanıtlayan belgeleri de göndermesi gerekir. Eğer başvuruda bulunan kişi bir memur ise, bağlı olduğu kurumdaki memurluğunu kanıtlaması beklenir. Tüm öğrenci başvurularında eğitim bilgilerinin kanıtlanması istenirken, çiftçiler için de tarla ve benzeri yerlerin tapu bilgileri istenir.

Özel Duruma Sahip Olan Kişilerin Hazırlaması Gereken Belgeler

Eğer Finlandiya turistik vizesini almak isteyen kişi 18 yaşından küçükse, belgeleri ebeveynleri tarafından imzalanmalıdır. Eğer Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu birisi başvuru yapıyorsa, oturma iznine ait belgelerini de göndermesi zorunludur. Bu belgenin de en az 6 aylık olma şartı bulunur.

Eski pasaportları olan kişilerin, bizzat kullanacakları pasaporta ait bilgileri göndermiş olmasına rağmen, diğer pasaportların da fotokopilerini göndermesi gerekmektedir. Aynı zamanda diğer Schengen ülkelerine de ziyaretler yapılacaksa, her ziyarete ait olan detaylı bilgilerin de gönderilmesi zorunludur. Konaklama bilgileri, biletler, pasaport detayları ve diğer ziyaret detayları ihmal edilmemelidir. Birden fazla ülke olması durumunda vize ile ilgili ek belgelerin talebi de gündeme gelebilir. Aynı şekilde konsolosluk gerekli gördüğü takdirde, başvuruda bulunan kişi ile mülakatlar gerçekleştirilebilir. Mülakat tarihleri önceden belirlenir ve kişinin bu tarihe uyması zorunludur.

Belgelerde eksik olması, belgelerin arasında bilgi açısından uyumsuzlukların tespit edilmesi ve ücret ödemelerindeki aksaklıklar nedeniyle vize başvuruları ret cevabı ile gönderilebilir. Bu nedenle belgeler kontrol edilmeli ve hiçbir işlemin tarihi kaçırılmamalıdır. Merak edilenler hakkında en doğru bilgiye ulaşmak için ise, konsolosluk ile iletişime geçilmesi yeterli olacaktır.

Finlandiya Turistik Vize S.S.S

Finlandiya vizesi kaç lira?

Finlandiya turistik vize harç ücreti 80 Euro’dur. Finlandiya Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize başvuru merkezi ek hizmet bedeli de talep etmektedir. Başvuru sahibi randevu aldığı takdirde, Finlandiya Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümünün çalışma saatleri dahilinde de vize başvurusunda bulunabilmektedir.

2022 Yılı İçin Belirlenmiş Finlandiya Vize Ücretleri

 Turistik Vize Ücretleri 80 Euro
 Ticari Vize Ücretleri 80 Euro
 Aile Ziyaret Vize Ücretleri 80 Euro
 Aile Birleşimi Vize ve Çalışma Vize Ücretleri 140 Euro

 

Türü Vize Harç Ücreti Başvuru Hizmet Ücreti Danışmanlık Hizmet Ücreti Toplam Vize Başvuru Bedeli
Turistik Vizesi 80 Euro 30 Euro 30 Euro 140 Euro
Ticari Vizesi 80 Euro 30 Euro 30 Euro 140 Euro
Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi 80 Euro 30 Euro 30 Euro 140 Euro
Transit Vize 80 Euro 30 Euro 30 Euro 140 Euro
Şoför Vizesi 80 Euro 30 Euro 30 Euro 140 Euro
Öğrenci Vizesi 80 Euro 30 Euro 30 Euro 140 Euro
Kültürel Vizesi 80 Euro 30 Euro 30 Euro 140 Euro
Kısa Süreli Eğitim Vizesi 80 Euro 30 Euro 30 Euro 140 Euro
Ulusal Vizeler
Aile Birleşimi Vizesi- 350 Euro
Çalışma Vizesi 350 Euro

Finlandiya Turistik Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Finlandiya Turistik vize almak isteyen kişiler kısa süreli vize türü için yetkili vize başvuru merkezlerinden randevu almalıdır. Gerekli evraklar eksiksiz hazırlanmalı, Finlandiya turistik vize başvuru formu tam ve düzgün şekilde doldurulmalıdır.

Schengen vizesi ne anlama gelir?

Schengen, aynı zamanda uygun kurumlarca verilen ve Avrupa Birliği’ne bağlı ülkeler içinde seyahat etmeye izin veren bir vize türüdür. Schengen bölgesini oluşturan ülkelere bu belge ile giriş yapılabilir. Şartlara bağlı olarak bu vize ile birden fazla ülke de ziyaret imkanı sağlar.

Finlandiya Ankara Büyükelçiliği

Finlandiya vizeleri hakkında bilgi alınız.